10 locuri de vizitat in Italia – Ghid Turistic

Italia este an de an destinatia preferata a turistului roman. Motivele sunt infinite, acest taram magic fiind plin de obiective turistice care mai de care mai frumoase. De la gigantul Colosseum la orasul Pompeii, in acest articol ne-am gandit sa iti oferim o lista de 10 locuri care noi consideram ca nu trebuie sa fie ratate de niciun turist atunci cand acesta decide sa viziteze Italia.

1. Turnul din Pisa

Suntem siguri ca te-ai fi asteptat sa incepem lista cu Colosseumul din Roma. De aceea, ne-am gandit sa ne jucam putin cu lista noastra si cu asteptarile tale, plimbandu-te aleatoriu prin toate locurile ce urmeaza sa fie insiruite in cele ce urmeaza. Turnul din Pisa este unul dintre cele mai populare turnuri din lume, datorita formei neobisnuite pe care acesta o are. Trebuie notat insa un lucru important. Turnul din Pisa nu este singurul turn inclinat din Italia. Bologna are si ea doua turnuri inclinate. Cu toate acestea, Turnul din Pisa este cea mai importanta atractie turistica a orasului si totodata una dintre cele mai importante obiective turistice a Italiei.

2. Colosseumul din Roma

Ce putem sa mai spunem despre Colloseumul din Roma si sa nu mai fi auzit deja? Aceasta constructie grandioasa reprezinta in acelasi timp simbolul Romei, Italiei si a intregului Imperiu Roman. Considerata una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne, aceasta constructie este de departe cel mai important obiectiv turistic pe care Italia il are de oferit si de aceea consideram ca nu ai voie sa il ratezi.

3. Fontana di Trevi, Roma

Daca tot am ajuns in Roma atunci haideti sa continuam lista cu un alt obiectiv turistic ce merita vizitat odata ajuns in capitala Italiei, pentru ca arhipopularul Colloseum nu este singura atractie turistica a Romei. Fontana di Trevi este o constructie spectaculoase care are ca obiectiv asigurarea turistilor ca se vor mai intoarce in Roma. Tot ce trebuie sa faci este sa arunci o moneda peste umar in apa fantanii si conform legendei te vei intoarce in curand in Roma.

4. Vaticanul

Incheiem vizita in capitala Italiei la Vatican. Cel mai mic stat din lume se afla in Roma, iar in ciuda suprafetei de doar 1 km patrat Vaticanul ofera foarte multe opere de arta ce abia astapta sa fie admirate de turisti.

5. Venetia

Acest orasel situat in nord-estul tarii este unic in toata Italia. Considerat unul dintre cele mai cochete si romantice destinatii din lume, Venetia reprezinta locatia favorita de majoritatea cuplurilor (in special cele tinere). Plimbarile cu gondola pe canalele superbe ale acestui oras te vor face sa te indragostesti pe loc de el. Principalele atractii turistice ale Venetiei sunt insulele Burano si Muranoo, Piata San Marco si Podul Rialto.

6. Cinque Terre

Regiunea Cinque Terre este una dintre cele mai dragute locatii din Italia, iar acest lucru se datoreaza casutelor multicolore construite pe coasta abrubta a Italiei. Dupa cum ne sugereaza si numele regiunii, aceasta este formata din 5 asezari aflate parca intr-un concurs de frumusete. Acestea sunt Monterosso, Vernazza, Manarola, Riomaggiore si Corniglia.

7. Pompeii

Pompeii este orasul roman situat in apropiere de Napoli care a fost distrus in anul 79 i.Hr. in timpul eruptiei devastatoare a vulcanului Vezuviu. In prezent ruinele orasului pot fi admirate.

8. Catedrala din Florenta

Florenta este unul dintre cele mai frumoase orase din Italia datorita incarcaturii istorice pe care aceasta o poarta, fiind considerat de multi un adevarat muzeu in aer liber. Catedrala din Florenta este unul din simbolurile orasului, insa nu trebuie ignorate si alte atractii turistice precum Piazzale Michelangelo sau Ponte Vecchio.

9. Taormina

Acest oras superb se afla pe coasta de est a Siciliei. Frumusetea Taorminei este data de linistea si plajelei largi pe care se aduna anual mii de turisti din intreaga lume pentru a isi petrece concediul intr-o baie de relaxare.

10. Domul din Milano

Incheiem lista noastra cu locatiile pe care consideram ca trebuie sa le vizitezi atunci cand te afli in Italia cu Domul din Milano. Aceasta biserica imensa este simbolul orasului Milano, oras recunoscut pentru mall-urile si echipele de fotbal. Catedrala din Milano insa este obiectivul turistic pe care il vei regasi pe fiecare vedere sau poza atunci cand vine vorba de Milano. Toate drumurile te vor duce catre Domul din Milano, astfel ca aceasta catedrala impunatoare nu avea cum sa lipseasca din lista noastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *